Ga naar hoofdinhoud

Tips van de fotograaf – Tip 4 Toestemmingsverklaring

Waarom heeft de ene foto meteen je aandacht en de andere niet? Het is een combinatie van vele factoren! Daarom hier elke maandag een tip van de fotograaf, zodat jij jouw beeldmateriaal doeltreffend kunt laten zijn. Volg mij hier om er geen één te missen!

 

Het liefst fotografeer ik eigen medewerkers van een bedrijf voor hun websites en promotiemateriaal. Zo creëer je een echt en uitnodigend beeld. De medewerker die op de foto gaat, moet het bedrijf echter wel portretrecht verlenen. Hiermee geeft de geportretteerde toestemming dat het bedrijf zijn/ haar beeltenis mag gebruiken in de uitingen op websites, in folders etc. Dit is iets anders dan de privacywet!

Laat de medewerkers die op de foto gaan, een toestemmingsverklaring invullen. Omschrijf in duidelijke taal, waarvoor de foto’s gebruikt gaan worden. Zo spreek je af waar het voor is en waar toestemming voor gegeven wordt. Sommige bedrijven waar ik mee werk, hebben zelf zo’n document. Maar ik kan het ook verzorgen. Ik gebruik heldere formulieren, die juridisch kloppen, in taal die voor iedereen te begrijpen is. Met deze toestemmingsverklaring kun je in één keer afspreken wat het bedrijf met de foto’s mag doen en of het portret mag worden opgenomen in het portfolio van de fotograaf.

Het geeft je als bedrijf, maar ook de medewerkers en de fotograaf het vertrouwen dat de foto niet zomaar ergens zal verschijnen, waar het niet voor bedoeld was.

 

#hr #portret #medewerker #content #marcom #legal #portretrecht #geefjebedrijfeeneigengezicht

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top