Ga naar hoofdinhoud

Christine van Rooijen Fotografie bestaat 15 jaar!

Deze maand sta ik stil bij degenen die mij in deze periode verder hielpen in mijn ontwikkeling als persoon en als ondernemer.
Vandaag: Dutch Casting Agency

De komst van Dutch Casting Agency (toen nog De Casting Studio) was mijn reden voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Mijn eerste klant! Ik was nog maar eerstejaars student aan de Fotoacademie. Een klasgenoot bracht ons in contact. Ik liet wat werk zien, mocht meekijken in de studio en kreeg het vertrouwen te beginnen.

Ik zag het meteen als een mooie plek om te leren in de praktijk. Een studio, een grijze achtergrond, een stoel en steeds dezelfde lichtopstelling om het gezicht van het model mooi egaal te belichten. Leuk voor een jaar of misschien twee, dacht ik toen, dan wordt het herhaling.

Maar niets bleek minder waar! De ontmoetingen met de modellen maakten geen shootdag hetzelfde. En het bleek de perfecte plek om steeds te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen uit te proberen, zoals daglicht portretten en diverse nieuwe camera’s.

De Casting Studio had een snelgroeiend modellenbestand. De portfolioshoots werden aantrekkelijk geprijsd aangeboden, zodat het betaalbaar was voor ieder nieuw talent. Dat betekende dat de foto’s zonder nabewerking werden meegegeven. Iets wat je als professioneel fotograaf geleerd hebt nóóit te doen. Maar het heeft mij geleerd om iedere foto heel precies te belichten en heel goed te kijken. Daar heb ik tot op de dag van vandaag plezier van. Ik photoshop niet meer dan nodig en daardoor hebben mijn foto’s een natuurlijke, frisse uitstraling.

Ik ben bijna 15 jaar wekelijks of tweewekelijks bij Dutch Casting geweest om tijdens de portfolio shootdagen nieuwe en bestaande modellen te fotograferen. Ik heb er fijn samengewerkt met de beste Hair- and Make-up artists (Tynke Jeeninga, Shao-lin Kretz, Yvon Moll, Christel Man, Ingrid Florence Kippuw), die ik nu ook graag inzet voor profielfotografie bij mijn zakelijke klanten.

Een paar duizend mensen moeten er in die tijd voor mijn camera hebben gestaan. Het waren mooie ontmoetingen. Omdat het voor de meesten hun eerste stappen in de castingwereld waren, leerde ik ook vooral mensen op hun gemak te stellen. Iedereen vindt het spannend voor de camera, ook degenen die een modellencarrière ambiëren!

Sinds kort zijn we een nieuwe weg in geslagen in onze samenwerking. Het bestand van Dutch Casting is goed gevuld met heel divers talent. Veel modellen leveren zelf professionele foto’s aan. De shootdag bij het castingbureau komt te vervallen. Maar binnenkort komen er nieuwe portfolio shootdagen in mijn eigen studio. Zodat ook de mensen die jaarlijks met veel plezier terugkwamen voor een update weer bij mij en de vertrouwde visagisten op de foto kunnen. Daarover later meer.

Dank dus Dutch Casting voor de lange samenwerking. En in het bijzonder Vincent Wats voor de gegeven kans, je directheid en lange samenwerking.

#jubileum #dankbaar #carriere #groei

Back To Top