Ga naar hoofdinhoud

Het is 1 augustus precies 15 jaar geleden dat ik me inschreef bij de KVK om te starten als zelfstandig fotograaf. Daarmee was Christine van Rooijen Fotografie geboren!

In die 15 jaar heb ik veel geleerd en ben ik gegroeid als persoon en als ondernemer. Dat kon niet zonder de mensen die ik op mijn pad tegenkwam. Daarom wil ik deze maand even stil staan bij degenen die mij verder hielpen in mijn ontwikkeling. Te beginnen met:
De Fotoacademie in Amsterdam.

Als middelbare scholier worstelde ik met de vraag ‘wat wil je later worden’. Ik vond het fijn om creatief bezig te zijn en dacht mode-ontwerper te willen worden. Maar, ik kon goed leren, dus was het verstandig om een brede opleiding te volgen, waarmee je later een goede baan zou krijgen. Het werd HEAO, een internationale richting, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds een goede basis aan ervaar.
Maar na 10 jaar werkervaring kriebelde nog steeds het creatieve. Na een reis waarin ik kennismaakte met de fotocamera, was ik er uit. Ik ga me omscholen tot fotograaf! Ik zocht naar de opleiding, waar naar mijn idee de beste fotografen vandaan kwamen en startte de Fotoacademie in Amsterdam.

Ik ben nog steeds blij met en dankbaar voor wat ik daar geleerd heb. Behalve pure techniek, leerde ik een verhaal te vertellen, een accent te leggen, waardoor het voor de kijker meteen duidelijk wordt waar het mij om gaat. Ook al heb ik het laatste jaar niet af weten te maken, ik pas wat ik geleerd heb nog dagelijks toe. Het van elkaar leren met de klasgenoten was leuk en inspirerend. Dus nogmaals dank o.a. aan Menno Bartelse, arie de leeuw, Ruud de Jong en alle andere docenten en medestudenten, waar ik van mocht leren!https://www.fotoacademie.nl

#jubileum #dankbaar #carriere #groei

Back To Top