Ga naar hoofdinhoud

Christine van Rooijen Fotografie bestaat 15 jaar!

Deze maand sta ik stil bij degenen die mij in deze periode verder hielpen in mijn ontwikkeling als persoon en als ondernemer.

Vandaag: de fotografen waar ik in mijn begintijd mocht assisteren.

Ik heb veel geleerd tijdens mijn opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam. Maar het was ook heel leerzaam om daarnaast in de praktijk te leren van ervaren fotografen. Ik ging graag mee naar hun opdrachten om een handje te helpen met sjouwen van de studio-apparatuur, reflectieschermen vast te houden of even iets te gaan halen tijdens de shoot. Van het mogen meekijken heb ik veel geleerd.

Zo leerde ik hoe je regisseert, oftewel hoe je de persoon die je portretteert op z’n gemak stelt, mooi in de achtergrond positioneert en er het beste uit laat springen, bijv door de persoon net ietsje naar je toe te laten leunen. Ik leerde hoe je de mooiste lichtopstellingen maakt om een product goed uit te lichten. Ik leerde over samenwerking met visagisten en stylisten bij grote fashion shoots. Allemaal ervaringen waar ik vandaag de dag nog steeds mee werk. En nu draag ik deze opgedane kennis weer over aan mijn stagiairs en assistenten.

Dus dank aan o.a. Jan Scheerder, René Bosch, ruut dijkstra en verschillende fotografen van Eric Elenbaas Agency dat ik destijds mocht leren en assisteren! Het heeft me mede gebracht waar ik nu ben.

#jubileum #dankbaar #carriere #groei

Back To Top