01_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-5853
01_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-5853 02_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-5427 03_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-5656 04_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-5409 05_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-5088 06_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-4669 07_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-4902 08_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-4662 09_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-5211 10_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-5861 11_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-4609 12_Schoolfotografie-De Tandem-IJsselstein-4367

Schoolfotografie. Maar dan anders.

Toen Openbare Basisschool De Tandem uit IJsselstein mij benaderde voor schoolfotografie, was ik verrast. Ik profileerde mij niet als schoolfotograaf en wist ook niet of ik dat wilde zijn. Maar omdat zij aangaven voor een nieuwe aanpak te willen gaan, trok het mijn interesse.

Na een gesprek in januari was ik zeer enthousiast. De school wilde de ouders iets nieuws bieden, door zelf de digitale bestanden bij mij af te nemen en deze voor een redelijke prijs aan de ouders te verstrekken. Inhoudelijk kreeg ik de vrijheid om een mooie foto met mijn eigen handschrift te maken. Ik besloot de foto’s buiten op het nieuwe schoolplein te maken. Zo werd het ook meteen een herkenbare foto van De Tandem.

Op de fotografiedag in september vielen alle puzzelstukje in elkaar. Het was een stralend mooie dag, de bomen mooi groen in de achtergrond en de zon trok precies zo achter de set langs als ik in januari had ingeschat. Zowel De Tandem, de ouders als ik zijn erg blij met het eindresultaat. Dus volgend jaar weer! En zeg nou zelf: Dit is toch veel leuker dan zo’n gewolkte achtergrond in de studio?!