Ga naar hoofdinhoud

Een LinkedIn account zonder professionele profielfoto kan nu écht niet meer..

Het valt me op dat steeds meer profielen van mijn connecties op LinkedIn voorzien zijn van een goede, duidelijke foto. En terecht. Want aangezien LinkedIn toch vooral een zakelijk platform is, is het belangrijk om jezelf als professional te presenteren. Een goede foto helpt daar enorm bij. Al je ervaring en deskundigheid kan teniet worden gedaan als er een nog steeds een vakantiefoto met zonnebril van ook nog eens 10 jaar geleden boven staat. Want daar lachte je zo leuk op en het is zo moeilijk om een goede, spontane foto van je te maken. Het is tijd om daar verandering in te brengen.

Want een LinkedIn foto hoeft geen saaie, stijve pasfoto te worden. Voor een zakelijke, professionele uitstraling moet het wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

Ten eerste is het prettig als je gezicht duidelijk zichtbaar en herkenbaar is en dat je de kijker aankijkt. Zo is het makkelijker contact met je te maken en word je meer benaderbaar. Daarnaast is het fijn als de foto goed belicht is en op de juiste plekken scherp. Ook de compositie is van belang. Juist omdat de LinkedIn profielfoto vaak als een kleine thumbnail is afgebeeld, moet de compositie strak en duidelijk zijn. En bovenal wil je er ontspannen, deskundig en vriendelijk opstaan.

Heb je na het lezen van deze tips de knoop doorgehakt om die foto nu toch maar eens te gaan laten maken? Goede timing, want in de maand januari is de LinkedIn shoot voor al mijn connecties op LinkedIn € 49,- i.p.v. € 59,- incl. BTW. Maak dus nu je afspraak door te bellen of te mailen: 06-15679910 of info@christinevanrooijen.nl.

Ben je nog geen connectie op LinkedIn, stuur me dan een uitnodiging hiervoor.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top